Adem ef. Šuta posjetio polaznike mektebske nastave u Višićima Čeljevo i Čapljini

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Čapljina Adem ef. Šuta posjetio je polaznike mektebske nastave u džematima Višići Čeljevo i Čapljina. Posjeta polaznicima mektebske nastave je planska aktivnost koja se realizuje sa ciljem da našim najmlađim džematlijama pokažemo da mislimo na njih i činimo sve što smo u mogućnosti da im omogućimo optimalne uslove za realizaciju mektebske pouke.

“Obilaskom polaznika mektebske nastave utvrdili smo da je mektebske prostorije potrebno još opremati u skladu sa zahtjevima i potrebama vremena. Upisom polaznika mektebske pouke možemo biti zadovoljni međutim redovnost na nastavi i kontinuitet u radu je ono što im nedostaje. Činjenica je da većina polaznika mektebske nastave, a posebno je to izraženo u Čapljini pohađa razne sekcije koje se realizuju upravo kad i mektebska nastava.”  kaže Adem ef. Šuta.

“U vremenu kada je djeci samo jednim klikom miša na računaru ili prstom po displeju mobitela praktično sve dostupno, mi moramo biti kreativniji od ‘smart ponuda’ kako bismo bili konkurentni i uspješni na polju mektebske nastave, u vremenu punom izazova, kako za pojedinca tako i za zajednicu. Ako bismo uspjeli svojim pristupom osvojiti emociju djece, mislim da bismo ostvarili veliki uspjeh. To govorim iz razloga što živimo vrijeme kada se mnogi bore da osvoje srca djece i omladine, a to je naša primarna obaveza kroz odgojno obrazovni rad u mektebu. Raduje me  kada vidim da upravo takav odnos imaju naši Imami prema djeci ” nastavlja on.

 

Pozivamo roditelje da redovno upućuju svoju djecu na mektebsku pouku jer na taj način djeca razvijaju radne navike, a islamska zajednica postaje jača.

 

Piše: Muamer Zukanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *