Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Čapljina posjetio polaznike mektebske nastave u džematima Počitelj i Lokve

Nakon što je u periodu iza nas posjetio polaznike mektebske pouke u džematima Višići Čeljevo i Čapljina, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Čapljina Adem ef. Šuta nastavio je tu praksu te je posjetio polaznike mektebske pouke u džematima Počitelj i Lokve. Ove posjete Adem efendija je iskoristio kako bi se upoznao sa potrebama sa kojima se mualimi susreću u realizaciji mektebske pouke i na taj način još jednom poslao poruku da Medžlis islamske zajednice Čapljina vodi brigu o svojim najmlađim džematlijama.

“Obilaskom polaznika mektebske nastave utvrdili smo da je mektebske prostorije potrebno još opremati u skladu sa potrebama vremena u kom se nalazimo. Upisom polaznika mektebske pouke možemo biti zadovoljni, međutim redovnost na nastavi i kontinuitet u radu je ono što im nedostaje.” Rekao je Adem efendija prilikom nove posjete džematima.

Posjetu džematima Počitelj i Lokve Adem ef. Šuta je iskoristio da najavi i novi projekat koji realizuje Medžlis islamske zajednice Čapljina, a riječ je o kursu za mujezine koji će biti realizovan u tekućoj mektebskoj godini.
“Medžlis islamske zajednice Čapljina će od petka 2.11.2018. godine krenuti u realizaciju kursa za mlade mujezine. Ovaj kurs pokrećemo sa jasnim ciljem da u svakom džematu na prostoru našega medžlisa imamo najmanje po jednog mujezina ispred polaznika mektebske nastave, te da potaknemo našu djecu na druženje, učenje i istraživanje Islama”  ističe.

Prije početak kursa, glavni imam je održao  sastanak sa roditeljima prijavljenih polaznika koji su sa oduševljenjem prihvatili ovaj projekat i izrazili punu podršku istom, te usaglasili termin i mjesto održavanja kursa.

Nadamo se da će roditelji naših najmlađih džematlija shvatiti važnost mektebske pouke te da će u budućnosti broj upisanih polaznika biti veći ali da će i polaznici biti redovniji na nastavi.

 

Piše: Muamer Zukanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *