Reaktiviran rad ženskog aktiva pod okriljem Medžlisa islamske zajednice Čapljina

Medžlis islamske zajednice Čapljina iza sebe ima ima nekoliko uspješnih projekata. Jučer je pod okriljem institucije zvanično reaktiviran i ženski aktiv. Ženski aktiv egzistirat će pod vodstvom Velide Kurtović – diplomantice mostarske Karađoz-begove medrese. Velida ističe kako je boraveći na nedavno održanom seminaru pod nazivom “Misija i profesija” čiji organizator je bio odjel za brak i porodicu uprave za vjerske poslove Rijaseta islamske zajednice u Bosni i Herce

govini dobila neke nove ideje za razvoj ženskog aktivizma u Čapljini.  Ona je tada istakla da želi potencirati edukacije o svakodnevnim životnim temama i izazovima sa kojima se susreću djevojke i žene.

Tim povodom u svečanoj sali hotela “Mogorjelo” održano je predavanje o značaju zdrave ishrane u svakodnevnom životu, a gost predavač bio je voditelj i glavni trener čapljinskog fitness centra “Life” Mateo Jovanović.

Podršku ženskom aktivu Medžlisa islamske zajednice Čapljina pružila je i koordinatorica za ženski aktivizam muftijstva mostarskog profesorica Ramiza Bandić Kafadar. Ona je istakla inperativ zdravog života kroz prizmu Kur’anskog ajeta: “Jedite i pijite samo ne pretjerujte! Zaista On ne voli one koji pretjeruju” (E’araf 31).
Na kraju svog izlaganja profesorica Bandić- Kafadar pozvala je sve prisutne da podrže rad ženskog aktiva.
Koordinatorica Velida ističe da je zadovoljna do sada postignutim rezultatima i da se nada da će imati podršku djevojaka i žena aktiva sa područja cijeloga medžlisa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *