Sportska sekcija za najmlađe

Medžlis islamske zajednice Čapljina u mubarek mjesecu Rebiu-l-evvel pokrenuo je sportsku sekciju za najmlađe.  Sekcija je namjenjena polaznicima mektebske pouke sa područja Medžlisa.

 

Polaznici sekcije imat će priliku naučiti osnove futsala, košarke i odbojke, a poduka će se realizovati dva puta mjesečno u sportskoj sali čapljinskog balona pod budnim okom koordinatora za sport Ethema Šalde nastavnika tjelesnog odgoja.

Sekcija je sa radom počela u nedelju 2.12.2018. a prvom sportskom času prisustvovao je i  glavni imam Medžlisa Adem efendija Šuta iskoristivši ovu priliku da se upozna sa najmlađima, a oni nisu krili svoje zadovoljstvo što je jedna ovakva aktivnost namijenjena baš njima.

 

“Medžlis islamske zajednice Čapljina realizuje sportsku sekciju za najmlađe kao plansku aktivnost čija osnovna svrha je međusobno upoznavanje i druženje polaznika ali i ukazivanje na vrijednosti zdravog života kome svi zajedno trebamo težiti” izjavio je efendija Šuta.

 

Adem efendija Šuta je ovu priliku iskoristio da se u ime Medžlisa zahvali braći Adnanu i Ethemu Šaldo koji su pomogli u organizaciji sportske sekcije.

 

Sekcija će se održavati dva puta mjesečno, Nedjelja od 11 do 13 sati.

Piše: Muamer Zukanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *