U posjeti MIZ Čapljina boravili su ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK Šerif Špago i zastupnica u Skupštini HNK Merjema Hasić

Dana 03.09.2019.god. u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Čapljina boravili su ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK Šerif Špago i zastupnica u Skupštini HNK Merjema Hasić.

Posjeta je upriličena povodom završetka obnove objekta „Kiraethana“ koji će služiti kao sjedište Medžlisa I.Z. Čapljina, kao i zabrinutost zbog zabrane održavanja bajramskog koncerta od strane gradonačelnika Čapljine.
Glavni imam medžlisa Adem ef. Šuta, član izvršnog odbora Ajman Šoše i sekretar Adis Čolaković su u svojstvu domaćina iskoristili priliku i zahvalili se članovima delegacije na posjeti i podršci, a posebno finansijskoj kada je u pitanju izgradnja i obnova vjerskih objekata na prostoru Medžlisa I.Z. Čapljina.
Podrška koja nam se pruža sa viših nivoa vlasti daje nam dodatnu snagu da napravimo pozitivne pomake u svom okruženju.
Ono što nedostaje i što nas zabrinjava jeste loša saradnja sa gradonačelnikom Čapljine, postoje opstrukcije u radu medžlisa. Zabrana održavanja Bajramskog koncerta upravo od gradonačelnika Vidića, posljednji je primjer takvog odnosa.
Zabrana koncerta je percepcija kakav odnos ima gradonačelnik prema organizovanom djelovanju Bošnjaka na ovom području.
Ovo je loša poruka Bošnjacima, međutim to nas neće pokolebati u našem daljem radu, zaključak je sa današnje posjete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *