Održana prva Skupština Omladinskog kruga MIZ Čapljina

U nedjelju, 11.3.2018. godine, u prostorijama Osnovne škole “Čapljina” u Čapljini, održana je prva Skupština Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Čapljina. Prisutnim se s riječima dobrodošlice obratio glavni imam MIZ Čapljina, ef. Adem Šuta, izrazivši čast i zadovoljstvo zbog velikog broja prisutnih, te zbog samog pokretanja Omladinskog kruga kao nečeg pozitivnog što se dugo čekalo na našem području. Ovo je jedan ogroman korak prema stvaranju boljeg sutra, prema kreiranju ljepše i svjetlije budućnosti za nas, a posebno za mlade generacije koje tek dolaze.

Na dnevnom redu Skupštine se odlučivalo o izboru koordinacionog tijela Omladinskog kruga (gdje je svaki od džemata izabrao svog predstavnika), te se pod tačkom razno govorilo o budućim aktivnostima koje će se provoditi. Prisutni su uz druženje iznosili svoje ideje i davali prijedloge za daljnji rad.

U planu OK MIZ Čapljina su razne sportske aktivnosti, takmičenja, turniri, kreativne sekcije, kursevi stranih jezika, a posebnu pažnju ćemo obratiti na humanitarni i društveno-korisni rad, kako na području Čapljine, tako i šire. Cilj našeg rada je da okupimo i povežemo što veći broj mladih ljudi koji imaju želju i volju da općinu Čapljina učine boljim mjestom za život.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *