“STOP drogi i ostalim porocima zla”

Na igralištu osnovne škole Počitelj održan je drugi po redu malonogometni turnir pod mazivom “STOP drogi i ostalim porocima zla. Organizator turnira je sportsko udruženje “Trešnjevka” u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Čapljina, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarsta obrazovanja i nauke, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona te općine Čapljina. Ipak glavna uloga na ovom turniru pripala je djeci iz  MK. “Višići,” MK. “Čapljina”. MK. “Rečice”. MK. “Opličići”. i SU “Trešnjevka”. Pehar pobjednika ovog turnira  pripao je ekipi MK. „Rečice“, dok je peharom za „fair play“ nagrađena ekipa MK. „Čapljina.“

Važnost održavanja ovakvih ili sličnih događanja prepoznao je i predsjednik skupštine hercegovačko-neretvanskog kantona gospodin Šerif Špago rekavši da je ovakvih i sličnih događaja u kojima glavnu ulogu imaju djeca  svima nama potrebno ne skrivajući zadovoljstvo jer je baš njemu ukazana čast da ovaj turnir proglasi otvorenim.

„Ponosni smo kada vidimo ovoliki broj dječaka željnih druženja i sportskog nadmetanja. Droga je zlo novog doba kojim su pogođeni prije svega mladi ljidi, a naš je cilj ovim projektom potaknuti zdrave životne navike prije svega kod djece“ istakao je Dževad Boškailo, predsjednik sportskog udruženja „Trešnjevka“ obrativši se prisutnima u ime organizatora.

Ovaj turnir samo je jedna u nizu planskihh aktivnosti koje provodi sportsko udruženje „Trešnjevka“  i svakako da će ih u skorijoj budućnosti biti još i više.

Piše: Muamer Zukanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *