DŽEMATSKA LIGA U FUDBALU/NOGOMETU

U organizaciji Omladinski krug MIZ Čapljina danas je počela liga džemata u fudbalu. Liga broji ukupno osam momčadi (Čapljina, Višići, Počitelj, Opličići, Rečice, Bivolje Brdo, Lokve-Prenj te ekipa sastavljena od imama i prosvjetnih radnika).

Današnji program počeo je prigodnim govorom glavnog imama Medžilisa Čapljina – Adema Šute. Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine liga je zvanično počela.

 REČICE – OPLIČIĆI 2 : 4 

Prvi susret dana odigrale su ekipe Rečica i Opličića. Opličići su upisali tri boda sa rezultatom 4:2. Golove za pomenutu momčad postigli su Sanjin Šuta, Madžid Turajlić (2) i Anis Razić. Haris Šuta i Huso Đono pogađali su za Rečice.

 POČITELJ – ČAPLJINA 1 : 5 

Čapljina nije imala puno problema protiv Počiteljaca. U slavlju od 5:1 briljirao je Armin Novaković ‘Sarma’ koji je postigao čak 4 gola, a peti gol zabio je Jasmin Topčić. Sa bijele tačke siguran je bio Dženis Veledar, jedini strijelac za Počitelj.

 VIŠIĆI – LOKVE/PRENJ 3 : 2 

Najzanimljiviji susret dana odigrali su Višići i Lokve/Prenj. U vrlo napetoj utakmici koja je obilovala nervozom i faulovima Višićani su se bolje snašli te slavili sa 3:2. Golove za Višići postigli su Admir Muminović, Edis Stiglić i Belmin Hasanović. Haris Šetka i Elmir Heljić bili su strijelci za Lokve/Prenj.

 BIVOLJE BRDO – IMAMI/NASTAVNICI 10 : 2 

Bivoljani nisu imali milosti prema ‘hodžama’ jer deset puta su vadili loptu iz mreže. Strijelci za ekipu Bivolja Brda su bili Anel Đonko (5), Nerin Đonko (2) Ensar Čevra (2) i Mirza Elezović. ‘Hodžama’ ostaje jedino nada da će u idućem kolu dovesti nekoliko pojačanja, jer im se ne piše dobro.

➡️ Ovim putem želimo se zahvaliti Bori Jovanoviću vlasniku balona u Klepcima, koji nam je uz vrlo niske cijene termina uvelike pomogao u organizaciji lige džemata uz preporuku našoj omladini, ukoliko igraju fudbal-termine, da iste zakazuju u Klepcima.

➡️ Veliko ‘hvala’ i direktoru Osnovne škole ‘Višići’ Đuri Ragužu na ustupljenom foto-aparatu s kojim smo ovjekovječili početak naše lige.

➡️ Na kraju želimo pozvati što veći broj omladine da iduće nedjelje od 13 sati dođu u balon u Klepce. Ponesite dobro raspoloženje i sportski duh, a živce ostavite kod kuće.

“Za pobjedu trebate postići jedan gol više od protivnika!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *