“Igraonica za djecu“ Medžlisa Islamske zajednice Čapljina

Izvršni odbor medžlisa Islamske zajednice Čapljina uputio je poziv svim roditeljima koji su zainteresirani za upis djece u igraonicu, s ciljem formiranja popisa polaznika igraonice na nivou medžlisa, čiji je početak rada planiran u Oktobru 2020. godine.

Ovom prilikom obaviještavamo roditelje da je rok za prijavu produžen do petka 02.10.2020.g. te se isti mogu javiti svom mjesnom imamu ili direktno u Medžlis na broj 061 258 041.

Zbog važnosti i značaja ovoga projekta koristimo i ovu priliku da uputimo poziv roditeljima da upišu svoju djecu u igraonicu.

Posebno je važno istaknuti da je izvršni odbor medžlisa Islamske zajednice Čapljina uspio obezbjediti adekvatan prostor u kojem se planira realizovati projekat „Igraonica za djecu“ , kao i svi drugi projekti sa različitim afirmativnim sadržajima u budućnosti koji su značajni za prostor našega medžlisa pa i šire. Naime, na sjednici održanoj dana 22.09.2020. godine Izvršni odbor Medžlisa I.Z. Čapljina donio je odluku o pokretanju postupka nabavke nekretnine (poslovne zgrade i pripadajućeg zemljišta) na lokaciji Vrhovnik na mjestu nekadašnje zadruge “Dubrave”.

Projekat bi se trebao realizovati uz podršku viših organa Islamske zajednice te kantonalnih i federalnih institucija vlasti.

Namjera nam je da ovaj objekat kao i kompletnu lokaciju učinimo reprezentativnom sa različitim sadržajima (kulturnim, sportskim, edukativnim,vjerskim) koje zahtjeva prostor i vrijeme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *