Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Čapljina posjetio džematlije Čapljine

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Čapljina Adem efendija Šuta boravio je u radnoj posjeti džematu Čapljina. Posjeta glavnog imama realizovana je kao planska aktivnost koju provodi Medžlis islamske zajednice Čapljina sa ciljem da se upozna sa aktuelnim stanjem u džematu.

Efendija Šuta je ovu posjetu iskoristio kako bi u svojstvu imama-hatiba na džuma namazu upoznao džematlije sa aktivnostima koje trenutno realizuje Medžlis.
On je interpretirajući primjer jednog od halifa, Osmana neka je Allah Uzvišeni zadovoljan s njim pozvao džematlije na zajedništvo rekavši da samo zajedničkim naporom džemat Čapljina može krenuti u svjetliju budućnost jer džemat Čapljina je centar Medžlisa.
Govoreći prisutnim vjernicima istakao je sistemsko uređenje čapljinskog harema, potpunu adaptaciju mesdžida u Strugama, ali i to da je obnova kirethane ušla u završnu fazu kao male pobjede džematlija koje vode ka jednoj velikoj pobjedi.

“Medžlis islamske zajednice Čapljina otvara svoja vrata svima koji u svom radu imaju prefiks dobra jer sve nas isto sunce grije, a samo zajedno u dobru možemo uspjeti kao zajednica” istakao je efendija Šuta na kraju svog obraćanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *