Predavanje – islamski odgovori na izazove mladih

Nakon što je u sklopu manifestacije “Tebi o Allahov miljeniče” za džematlije sa područija Medžlisa islamske zajednice Čapljina priređena edukativna izložba “Ekologija u svijetu Kur’ana” čiji autor je magistar Aldin Boškailo, profesor biologije u mostarskoj Karađoz-begovoj medresi edukativni ciklus nastavljen je predavanjem radnog naziva “Islamski odgovori na izazove mladih.”
Predavanje je održano u džamiji u Višićima, a o temi je prisutnim džematlijama govorio Ibrica efendija Kurtović imam u džematu.
U svom kazivanju prisutnima efendija Kurtović je značaj mladih istakao istakavši kako je širenje islama počelo upravo od mladih ljudi.
Kao najbolje primjere važnosti i značaja mladih ljudi istakao je ashhabe Allahovog poslanika s;a;v;s hazreti Aliju r.a, Zejd Ibn Harisa r.a, i Erkam Ibn Ebu Erkama navodeći da su oni još kao malodobni prihvatili islam, a kasnije su veliki doprinos dali njegovom širenju.
Efendija je ovu priliku iskoristio da pozove mlade na jedinstvo jer samo jedinstveni se možemo boriti sa izazovima sa kojima se kao zajednica suočavamo.

Piše: Muamer Zukanović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *